Veelzijdig Sri Lanka

Drie weken op avontuur in Sri Lanka

Glorende wijnheuvels, prachtige uitzichten en gezellige straatjes waar je neerploft op een terras om te genieten van livemuziek is wat je mag verwachten tijdens jouw individuele rondreis door het noorden van Portugal! Wissel het bekende Porto af met onbekendere plekken zoals Braga en Peneda-Gerês National Park.

Dag 1 -3 Porto

Na drie uur vliegen word je opgewacht en naar je comfortabele accommodatie in het centrum van de historische stad Porto gebracht. Je haalt je neus op en de geur van port die door de stad hangt bevestigt dat je er bent. Heerlijk, het is tijd voor vakantie! De eerste dagen vul je onder andere met een wandeling over de Ponte Dom Luis vanuit waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en neerkijkt op de gezellige kade van de wijk Ribeira. Verder ontdek je hoe de geschiedenis van de stad het heden heeft bepaald op het gebied van de lokale keuken, architectuur en cultuur tijdens een food and wine tour door het oude centrum. Ook is Palácio da Bolsa een bezoekje waard en vergeet ook zeker niet een Pastéis de Nata te proeven. 

Dag 4-5 Douro Vallei

Het is tijd om je huurauto op te halen en het stadsleven achter je te laten. Al na een uurtje rijden verandert het landschap in prachtige, steile heuvels vol wijnranken. De Douro Vallei is het oudste afgebakende wijngebied ter wereld. Je verblijft hier in een fantastische Quinta middenin de wijnvelden waar je de mogelijkheid hebt om meer te leren over de verschillende wijnen en geniet van een waanzinnig dinner. Ideaal, want zo hoef je ook niet af te spreken wie de Bob is. 

Dag 5-7 Penada Gerês National Park

Nu je smaakpapillen goed zijn verwend is het tijd om door te rijden richting de Spaanse grens. Penada Gerês National Park is een beschermd natuurgebied waar je prachtige paden vindt om te hiken. Deze leiden naar waanzinnige viewpoints, maar je kan hier eventueel ook per auto komen. Gêres zelf is een kneuterige dorpje waar eeuwenoude tradities bewaard zijn gebleven. In de buurt daarvan verblijf je in een comfortabele kamer of in je eigen glamping tent. 

 

Dag 7-8 Braga

Niet voor niets wordt Braga het Portugese Rome genoemd. Er zijn hier meerdere kerken, kloosters en kapellen. Breng een bezoek aan het indrukwekkende heiligdom ‘Bom Jesus do Monte’ gelegen op een heuvel waardoor het uitzicht schitterend is. Daarnaast heeft de stad veel meer te bieden. Denk aan idyllische straten met gezellige pleinen en terrassen waar je op de menukaart heerlijke lokale gerechten vindt. Hier proef je letterlijk het authentieke Portugal. 

 

Hier mag je op rekenen!

✓  Verblijf in unieke, kleinschalige accommodaties 
✓  Je eigen huurauto
✓ Combinatie natuur, cultuur en couleur locale 
✓  Stadstour door Porto met wijn- en spijs proeverij

✓ Rondleiding en proeverij bij wijnhuis
4-gangendiner met bijpassend wijnarrangement 
✓  Persoonlijk contact met reisspecialist 

* Prijs exclusief retourvlucht

8 dagen - rondreis - fly & drive

Porto - Douro Vallei - Gerês - Braga

Prijs* o.b.v. 2 personen vanaf

Laagseizoen €1495 p.p.
Hoogseizeoen €1995 p.p.

noorden van Portugal
Individuele rondreis Portugal
Solon Travel Bom Jesus Braga Portugal individuele rondreis Portugal Solon Travel
Glamping Geres National Park Solon Travel Lonne Rijvers individuele rondreis Portugal Noord
Porto Portugal individuele rondreis Solon Travel
hike Geres National Park Solon Travel Lonne Rijvers individuele rondreis Portugal Noord
food tour Porto Solon Travel Lonne Rijvers individuele rondreis Portugal

Deze rondreis aanvragen

Leuk! Stuur mij een bericht via onderstaand contactformulier. Heb je nog vragen over deze reis? Stel ze me dan!

Don't be shy

Say Hi!

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op zodat we bekijken waarmee ik je kan helpen.

    Solon Travel Lonne Rijvers reisagent ZRA reisadvies maatwerk vakantie