Rondreis Albanië

Jouw roadtrip door veelzijdig Albanië

Een rondreis door Albanië verrast, is ruig en tegelijkertijd erg fijn. Het is één van de ontdekte parels binnen Europa waarbij je je op sommige plekken juist daarbuiten waant. Tijdens deze 10-daagse roadtrip ga je op avontuur in het noorden, vaar je over het prachtige Lake Komani en krijg het ultieme vakantiegevoel bij de prachtige stranden aan de Albanese Rivièra in het zuiden. Het verblijf in onder andere authentieke dorpjes zorgt ervoor dat deze reis een goede mix is van natuur en cultuur. 

Dag 1 Eindhoven - Tirana

Na aankomst op het vliegveld van Tirana meld je je bij de balie waar je de huurauto ophaalt. De roadtrip gaat van start! In een half uur rijd je naar Tirana waar je verblijft in een comfortabel hotel in het centrum van de stad. Diverse bezienswaardigheden en gezellige restaurants bevinden zich op loopafstand. Bezoek Skanderbeg Square en het Bunk Art museum. Ontdek de hippe wijk Blloku en struin door Rruga Murat Toptani.

Tweepersoonskamer op basis van logies

Tirana hotel Solon Travel Albania rondreis roadtrip Albanie Allure Boutique Hotel

Dag 2 Tirana - Shkodër

Na een leuke eerste kennismaking in de hoofdstad reis je vandaag verder richting de Albanese Alpen in het noorden van Albanië. Shkodër is de perfecte uitvalsbasis. Deze gezellige stad kent Oosterse en Europese invloeden en heeft een prachtige ligging tussen de heuvels en het Shkodra meer. Dit is overigens het grootste zoetwatermeer van de Balkan. Je kan hier zeker een verfrissende duik nemen of ter plekke een bootje huren. Ook het Rozafa Castle is een bezoek waard. Het verblijf is in een comfortabel hotel in het centrum van Shkodër. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Shkodër Solon Travel rondreis Albanië roadtrip Shkodër Solon Travel rondreis Albanië roadtrip

Dag 3 Lake Komani

Vandaag gaan jullie de prachtige natuur in het noorden van Albanië ontdekken. Eén van de hoogtepunten van de roadtrip door Albanië is de tocht over Lake Komani. Het grote stuwmeer verbindt Koman en Fierzë. De omgeving met steile, groene rotswanden welke uit het water rijzen is adembenemend. Dat wordt 2,5 uur lang genieten! Via een prachtige route door de bergen rijd je terug naar Shkodër waar je eind van de middag aankomt. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Shkodër Solon Travel rondreis Albanië roadtrip

Lake Komani Solon Travel roadtrip Albanië rondreis maatwerk reisadvies

Dag 4 Shkodër - Vlöre

Je laat het ruige noorden achter je en zakt af richting de Albanese Rivièra. Vlorë staat bekend om haar mooie stranden. Voor een heerlijk rustig strand ga je naar Porto Novo. Hier kun je ook een mooi stukje door de lagune wandelen. Daarnaast bevindt zich hier het St. Mary’s klooster dat is gelegen op een eiland waar je via een houten loopbrug naar toe kunt lopen. Erg leuk! Het nabijgelegen National Park Vjosë- Nartë is ook zeker een bezoek waard. Je verblijft in een modern boetiek hotel op een minuut lopen van het strand. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Vlore beach albania rondreis roadtrip albanie Solon Travel maatwerk reisadvies Vlore beach albania rondreis roadtrip albanie Solon Travel maatwerk reisadvies

Dag 5&6 Vlorë - Ksamil

De roadtrip vervolgt zich over de imposante kustweg naar Ksamil via Sarandë. Zorg ervoor dat je badkleding bovenin je tas zit, want je wilt onderweg meerdere keren stoppen bij de onontdekte baaitjes waar het water zo helder en blauw is dat je je zonnebril nodig hebt om ernaar te kunnen kijken. Uiteraard deel ik deze plekjes met je. Het hotel in Ksamil kent een fijne locatie op loopafstand van het strand.

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Hotel Utopia KsamilKsamil Solon Travel rondreis albanië

Dag 7 Ksamil - Gjirokastër

Na een paar dagen relaxen is het weer tijd voor wat cultuur. Gjirokastër is een typisch Albanese stad die je bezocht moet hebben om dat authentieke gevoel te ervaren. De stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Breng een bezoek aan het imposante kasteel uit de 12e eeuw waar zich nog tunnels bevinden van de Koude Oorlog, geniet van het uitzicht en natuurlijk het historische centrum. Hier vind je de bazaar en meerdere boetiekjes met authentieke kleden en klederdracht. Goed Albanees eten? Dat kan je hier ook zeker! Je verblijft geheel in stijl in een gerenoveerd Ottomaans huis. Tegenwoordig is het een fijn boetiek hotel waar ze oog voor detail hebben. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Gjirokastër overnachten albania rondreis roadtrip albanie Solon Travel maatwerk reisadvies

Gjirokastër overnachten albania rondreis roadtrip albanie Solon Travel maatwerk reisadvies

Dag 8 Gjirokastër - Berat

Berat staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt ook wel ‘de stad van duizend ramen’ genoemd. Van een afstand lijkt het net alsof de ramen van de witte huizen in Ottomaanse stijl tegen de steile bergwand zijn geplakt. Erg bijzonder gezicht. Optioneel kun je in Berat bij verschillende wijnmakers typische lokale wijn proeven. Zeker een aanrader! Loop naar boven naar het kasteel om het prachtige uitzicht te bewonderen! Het hotel bevindt zich op loopafstand van de rivier en het centrum. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Berat Albanië roadtrip Albanië Solon Travel

berat Solon Travel Roadtrip Albania

Dag 9 Berat - Tirana

De rondreis door Albanië zit er bijna op en het is tijd om weer richting Tirana te rijden. Het is aan jou of je de ochtend spendeert in Berat, onderweg ergens stopt of nog op pad gaat in Tirana. Je verblijft in een comfortabel hotel nabij de luchthaven van Tirana vanwege een vroege vlucht. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Tirana hotel Solon Travel Albania rondreis roadtrip Albanie Zeus tirana airport

Dag 10 Tirana - Eindhoven

De huurauto lever je in op de luchthaven en vervolgens vlieg je terug naar Nederland. 

Hier mag je op rekenen!

✓  Verblijf in unieke, kleinschalige accommodaties 
✓  Je eigen huurauto met all-in verzekering
✓ Combinatie natuur en cultuur 
✓  Adembenemende boottocht over Lake Komani
 
✓  Persoonlijk contact met reisspecialist 

10 dagen - rondreis - fly & drive

Tirana - Shkodër - Lake Komani - Vlöre - Ksamil - Gjirokastër - Tirana

Beste reistijd: half april t/m half oktober

Prijs op aanvraag

Rondreis Albanië Solon Travel roadtrip albanië Lonne Rijvers reis op maat uniek aanbod reisadvies
Albanië Dhërmi Solon Travel rondreis roadtrip Albanese Riviera
hotel Albanie kust Solon Travel roadtrip reisadvies uniek aanbod
International Hotel Tirana Albanie Solon Travel reisadvies maatwerk aanbod
Albanië Ksamil Solon Travel
Gjirokastër Albania cultuur natuur combinatie reis rondreis roadtrip Solon Travel Lonne Rijvers
Kalemi Albanië Solon Travel roadtrip reisadvies
Albanië kust roadtrip Solon Travel reisadvies maatwerk uniek aanbod

Deze rondreis aanvragen

Leuk! Stuur mij een bericht via onderstaand contactformulier. Heb je nog vragen over deze reis? Stel ze me dan!
Deze reis is ook uit te breiden met een hike in Valbona Valley National Park. Eén van de mooiste hikes in Oost-Europa.

Don't be shy

Say Hi!

Neem gerust contact met mij op
en we bekijken waarmee ik je kan helpen.

    Solon Travel Lonne Rijvers reisagent ZRA reisadvies maatwerk vakantie