Indrukwekkend Colombia

Op avontuur door Colombia

Maak kennis met de rijke cultuur en geschiedenis van dit prachtige land. Ontdek interessante steden zoals Bogota en Medellin, bewonder de metershoge palmbomen bij de Cocora Valley, geniet van de rust in Palomino, slaap in je eigen bungalow bij het strand in Tayrona National Park en geniet van de Caribische gezelligheid in Cartagena. Tijdens deze 21-daagse reis ontdek je op eigen tempo het kleurrijke Colombia. Geen volgepropt programma, wel toffe activiteiten en genoeg vrijheid. 

Dag 1-3 Bogota

Na aankomst op de luchthaven van Bogota, de hoofdstad van Colombia, word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht. Je verblijft in en comfortabel hotel in een veilige wijk. Bogota is een gigantische metropool met circa 9 miljoen inwoners. Rondom Plaza de Bolivar vind je het pitoreske historische centrum met prachtige koloniale gebouwen, maar ook graffitikunst. Met name La Candelaria is een leuke wijk met onder andere toffe cafétjes. Het Andesgebergte vormt een prachtig decor voor deze wijk. Een leuke manier om de stad te ontdekken is per fiets en dus is een fietstocht door Bogota inclusief. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Solon Travel Indrukwekkend Colombia Solon Travel La-Candelaria Bogota Solon Travel Indrukwekkend Colombia Solon Travel La-Candelaria Bogota

Dag 3-7 Salento

Na een korte binnenlandse vlucht kom je aan in Colombia’s Eje Cafetero “coffee triangel”. Dit is een schilderachtig gebied met glooiende heuvels, koffie- en bananenplantages en het kleurrijke dorpje Salento. Salento is de toegangspoort tot de wereldberoemde Cocora Valley. Hier vind je de waxpalmen die wel 60 meter hoog kunnen worden. Jullie verblijven 3 nachten in een comfortabel hotel op loopafstand van diverse restaurants en het centrale plein Plaza de Bolívar. Zo heb je alle vrijheid om zelf te bepalen wanneer je de hike naar de Cocora Valley maakt en wanneer je meer leert over koffie bij een coffee farm. Op de laatste dag staat een vlucht naar Medellín gepland. 

 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Valle de cocoa valley Solon Travel reisadvies rondreis Colombia SalentoValle de cocoa valley Solon Travel reisadvies rondreis Colombia Salento

Dag 7-11 Medellín inclusief Guatapé

Medellin is een bruisende stad met gezellige cafétjes en ligt in het noordwesten van Colombia. De stad is omgeven door de Aburra-vallei. Vanwege de aangename temperaturen wordt de stad ook wel de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd. Ook stond Medellin lang bekend als de meest gevaarlijke stad ter wereld, maar dat is gelukkig tegenwoordig niet meer zo. Meer hierover leer je tijdens de Comuna 13 tour welke inclusief is. Benieuwd hoe de stad er vanaf de lucht uit ziet? Kom erachter tijdens het paragliden. Deze excursie is optioneel en niet standaard inbegrepen. 

Tijdens je verblijf in Medellín maak je ook een dagtrip naar Guatapé en de welbekende Peñol rock. Deze rots is 200 meter hoog en om op de top te komen moet je 740 traptreden afleggen. Dat is even doorbijten! Je wordt wel getrakteerd met een prachtig uitzicht. Jullie brengen ook een bezoek aan het dorpje zelf waar je heerlijk door de kleurrijke straten struint. Meer tips voor Medellin deel ik later met je. Je verblijft in een comfortabel hotel in een gezellige wijk met diverse restaurants op loopafstand. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Medellin accommodatie Solon Travel rondreis Colombia accommodatie Medellin Colombia Solon Travel Lonne Rijvers

Dag 11-15 Palomino

Na een korte vlucht van Medellín naar Santa Marta word je vervolgens per transfer naar Palomino gebracht. Palomino is een heerlijk relaxed dorpje aan de Caribische kust in het noorden van Colombia. Deze dagen staan in het teken van relaxen. Vanwege een stijgende zeespiegel is op sommige plekken het strand vervaagd. Het strand is dus iets minder geschikt om je handdoek weg te leggen, maar je kan er wel een prachtig stuk langs de kust lopen. Wat ook leuk is om te doen is het tuben over de rivier. Dit is dan ook inbegrepen. De sfeer in Palomino is erg fijn net als jullie verblijf in jullie eigen bungalow. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Palomino Solon Travel Lonne Rijvers accommodatie rondreis Colombia

Palomino Solon Travel Lonne Rijvers accommodatie rondreis Colombia

Dag 15-17 Tayrona National Park

Eén van de hoogtepunten van je reis door Colombia is het bezoek aan Tayrona National Park. Wat is het hier adembenemend mooi! De jungle loopt over in een prachtige kustlijn waar je helderblauw water en witte zandstranden vindt. Het ene moment loop je door een veld vol palmbomen en het andere moment zie je de aapjes boven je hoofd van boom naar boom springen. Je verblijft één nacht in een bungalow met eigen badkamer in het park op een schitterende locatie aan het strand. Hier kun je ook dineren. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

tayrona National Park solon travel reisadvies rondreis Colombia tayrona National Park solon travel reisadvies rondreis Colombia

Dag 17-21 Cartagena

De sterrenhemel maakt plaats voor de zon en na een ontspannen verblijf in de prachtige natuur wordt het tijd voor Caribische gezelligheid. Cartagena is een vrolijke, Caribische stad met een prachtige historisch centrum welke wordt ommuurd. De sfeervolle straten, de vrouwen in kleurrijke kleding, je verveelt je geen seconde wanneer je door de straten dwaalt.  Jullie verblijven in de wijk Getsemani. Dit is een fijne, gezellige plek. Ga zeker naar Plaza de la Trinidad waar ’s avonds de locals samenkomen je lekkere drankjes kan proeven. Ook is het leuk om de street art te ontdekken en over de stadsmuur van het oude gedeelte te wandelen tijdens de zonsondergang. De laatste dag worden jullie uiteraard per transfer naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

cartagena Colombia accommodatie casa Solon Travel rondreis Colombia vakantie Colombia Lonne Rijvers cartagena Colombia accommodatie casa Solon Travel rondreis Colombia vakantie Colombia Lonne Rijvers

Hier mag je op rekenen!

✓  Verblijf in unieke, kleinschalige accommodaties 
✓ Combinatie natuur, cultuur, avontuur & ontspanning

✓ Inclusief transfers en (binnenlandse) vluchten 
✓ Fietstocht door Bogota

✓ Waterpret tijdens tuben over de rivier in Palomino 
✓ Overnacht in je eigen bungalow in Tayrona National Park 

✓ Geniet van Caribische gezelligheid

✓ Jouw reis in een handige app
✓  Persoonlijk contact met reisspecialist 

21 dagen - rondreis

Bogota - Salento - Medellín - Palomino - Tayrona NP - Cartagena

Beste reistijd: december t/m maart & juli t/m september

Prijs op aanvraag

Solon Travel Uniek aanbod reisspecialist rondreis Colombia
Tayrona National Park Solon Travel individuele rondreis Colombia Solon Travel Lonne Rijvers 3 weken Colombia
Tayrona National Park Solon Travel individuele rondreis Colombia Solon Travel Lonne Rijvers 3 weken Colombia
Guatape El penol Solon Travel individuele rondreis Colombia Solon Travel Lonne Rijvers 3 weken Colombia
Tayrona National Park Solon Travel individuele rondreis Colombia Solon Travel Lonne Rijvers 3 weken Colombia
Cartagena Solon Travel individuele rondreis Colombia Solon Travel Lonne Rijvers 3 weken Colombia
Tayrona National Park Solon Travel individuele rondreis Colombia Solon Travel Lonne Rijvers 3 weken Colombia

Deze rondreis aanvragen

Leuk! Stuur mij een bericht via onderstaand contactformulier. Heb je nog vragen over deze reis? Stel ze me dan!

Don't be shy

Say Hi!

Neem gerust contact met mij op
en we bekijken waarmee ik je kan helpen.

    Lonne Rijvers Solon Travel Persoonlijk Reisspecialist