Gouden Driehoek van India & Varanasi

Highlights van kleurrijk Noord-India

Deze onvergetelijke 11-daagse rondreis door het noorden van India, neem je mee langs de schatten van de Gouden Driehoek en de spirituele pracht van Varanasi. Van de majestueuze monumenten van Delhi tot de romantische schoonheid van Agra’s Taj Mahal, en van de levendige straten van Jaipur tot de heilige oevers van de Ganges in Varanasi. Deze reis belooft een ongeëvenaarde ervaring vol kleur, cultuur en spiritualiteit. Bereid je voor op een reis die je ziel zal raken en je hart zal veroveren terwijl je ondergedompeld wordt in de betoverende wereld van India.

Dag 1 Amsterdam - Delhi

Na aankomst op de internationale luchthaven van New Delhi, de hoofdstad van India, word je verwelkomd door mijn lokale partner en per privé transfer naar je accommodatie gebracht. Je verblijft in en comfortabel hotel welke centraal is gelegen. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Rondreis Gouden Driehoek India reisroute India Solon Travel New Delhi Hotel Palace Heights Rondreis India Gouden Driehoek Solon Travel

Dag 2 Delhi

De stad is verdeeld in Oud en Nieuw Delhi. Oud Delhi, met zijn kronkelende straatjes en historische monumenten zoals de imposante Rode Fort en de iconische Jama Masjid, ademt de sfeer van het historische India uit. In contrast hiermee staat Nieuw Delhi, een symbool van moderniteit met zijn brede boulevards, koloniale architectuur en indrukwekkende monumenten zoals India Gate en het Presidentieel Paleis. Samen met een gids ontdek je op eigen tempo beide delen voor een fascinerende eerste kennismaking met het land. De gids neemt je mee naar plekken waar je zelf niet zo snel komt. 

Dag 3 Delhi - Jaipur

India heeft één van de grootste spoorwegnetwerken ter wereld en de trein is dan ook een belangrijk en veelgebruikt vervoersmiddel. Vandaag ga je het zelf ervaren tijdens de treinreis van Delhi naar Jaipur. De rit duurt ruim 5 uur, dus leun lekker achterover terwijl het Indiase landschap aan je voorbij trekt. Je verblijft in een traditionele Haveli. Dit is een traditionele herenhuis welke in de 18e eeuw gebouwd zijn. Een verblijf in een Haveli biedt een unieke kans om de grandeur en de levensstijl van vervlogen tijden te ervaren. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Rondreis Gouden Driehoek India reisroute India Solon Travel Rondreis Gouden Driehoek India reisroute India Solon Travel Jaipur

Dag 4 & 5 Jaipur

Dagen ter vrije besteding. Vrijheid is belangrijk tijdens een reis, dus ontdek Jaipur op eigen gelegenheid. Je hebt een auto met chauffeur tot je beschikking. Jaipur is de betoverende hoofdstad van Rajasthan, ook bekend als de ‘Roze Stad‘. De kleur roze staat voor gastvrijheid. De koning vond het destijds wel een goed idee om veel gebouwen roze te laten schilderen. Verken het majestueuze Amber Fort, bewonder de unieke architectuur van het Paleis van de Winden (Hawa Mahal) en ga naar The Monkey Temple waar je bijzondere rituelen kan aanschouwen. 

Dag 6 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

Je laat het gezellige Jaipur achter je en reist met je privéchauffeur door naar Agra. Onderweg kom je langs Fatehpur Siri. Het werd in de 16e eeuw gesticht door keizer Akbar de Grote, de derde keizer van het Mogolrijk, en diende als de hoofdstad van het rijk van 1571 tot 1585. De stad werd verlaten vanwege watertekorten en politieke redenen. Tegenwoordig vind je er ruïnes van paleiskamers, schatkamers, een audiëntiezaal, een moskee en de tombe van Shaikh Salim. Aan het einde van de middag kom je aan bij je hotel op loopafstand van de Taj Mahal. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Rondreis Gouden Driehoek India reisroute India Solon Travel Agra Taj Mahal Rondreis Gouden Driehoek India reisroute India Solon Travel Taj Mahal

Dag 7 Agra

Eén van de hoogtepunten van je rondreis India Gouden Driehoek & Varanasi is de iconische Taj Mahal in Agra. Dit wereldwonder, gebouwd door keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal, is een symbool van eeuwige liefde. Sta vroeg op om de zonsopgang over de Taj Mahal te zien. Een ervaring die je nooit zult vergeten! Het Agra-fort en de Baby Taj zijn ook de moeite waard. Rust uit met een lekkere lunch en geniet op een van de dakterrassen met prachtig uitzicht op de Taj Mahal.

Dag 8 Agra - Varanasi

Vandaag is een reisdag. Je wordt weer opgehaald bij je hotel in Agra en door je privéchauffeur naar de luchthaven van New Delhi gebracht. Na een korte vlucht kom je aan in Varanasi. Deze stad, ook bekend als Benares of Kashi, is één van de oudste continu bewoonde steden ter wereld en één van de heiligste steden in het hindoeïsme. Je verblijf in een comfortabel hotel vlakbij de bekende rivier, de Ganges. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Rondreis India reisroute India Solon Travel Varanasi Rondreis India reisroute India Solon Travel Varanasi

Dag 9 Varanasi

Gelegen aan de oevers van de rivier de Ganges trekt Varanasi pelgrims van over de hele wereld aan die komen baden in de heilige wateren, zonden uitwissen en verlossing zoeken. De stad is een fascinerende wirwar van smalle straatjes, drukke markten, ruim 2.000 tempels, waaronder de beroemde Kashi Vishwanath-tempel gewijd aan Shiva, en ghats (trappen die leiden naar de rivier) waar rituele baden en crematies plaatsvinden. De Manikarnika Ghat is de meest bekende crematieghat, een plaats waar de cyclus van leven en dood openlijk wordt gevierd en nagedacht. Terwijl de zon opkomt, vaar je over de Ganges en zie je de heilige stad ontwaken. 

Dag 10 Varanasi - Delhi

Na een paar indrukwekkende dagen vlieg je terug naar Delhi. Uiteraard worden de transfers weer verzorgd. Je verblijft wederom in een comfortabel hotel op een centrale locatie in Delhi waar je de reis goed kan afsluiten. Heb je zin om nog even het straatleven op te zoeken? Dat kan! Liever relaxen bij het hotel? Ook goed. Het is jouw reis, dus jij bepaalt. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel New Delhi Connaught Palace Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel New Delhi Connaught Palace

Dag 11 Delhi - Amsterdam

Jouw schitterende rondreis langs de Gouden Driekhoek & Varanasi zit erop. Je wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Nederland. 

Hier mag je op rekenen!

✓  Verblijf in kleinschalige accommodaties 
✓ Culturele reis vol hoogtepunten

✓ Veel vrijheid tijdens de reis

✓ Inclusief transfers en (binnenlandse) vluchten 
✓ Privéchauffeur tot je beschikking

✓ Indrukwekkende treinreis van Delhi naar Jaipur 

✓ Verborgen en niet-toeristische plekjes 

✓ Boottocht over de Ganges tijdens zonsopkomst 

✓ Jouw reis in een handige app
✓  Persoonlijk contact met reisspecialist 

11 dagen - individuele rondreis

Delhi - Jaipur - Agra - Varanasi

Beste reistijd: september t/m april

Prijs op aanvraag

Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel
Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel
Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel
Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel
Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel
Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel
Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel
Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel
Rondreis India reisroute India Solon Travel Varanasi
Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel
Rondreis India Gouden Driehoek reisroute India Solon Travel

Deze rondreis aanvragen

Leuk! Stuur mij een bericht via onderstaand contactformulier. Heb je nog vragen over deze reis? Stel ze me dan!

Don't be shy

Say Hi!

Neem gerust contact met mij op
en we bekijken waarmee ik je kan helpen.

    Lonne Rijvers Solon Travel Persoonlijk Reisspecialist