Winteravontuur in Lapland

Bijzondere en complete wintervakantie naar Fins Lapland

Een reis naar Lapland wil je minimaal één keer in je leven maken. De adembenemende uitzichten, toffe excursies, en bijzondere natuurverschijnselen zijn meer dan moeite waard om naar het hoge noorden te reizen. Je verblijft in een zeer comfortabel hotel in Ylläs met uitstekende faciliteiten. Ook slaap je één nacht in een ijssuite. Het wordt een prachtige 8-daagse reis om nooit meer te vergeten! 

Dag 1 Amsterdam/Brussel - Ylläs

Vanaf Amsterdam of Brussel vlieg je in circa 3 uur naar Kittilä in Finland. Op de luchthaven word je verwelkomd en naar het hotel in Ylläs gebracht waar je de komende 7 nachten zal verblijven. De kamers zijn comfortabel en het hotel beschikt over diverse faciliteiten zoals een zwembad, verschillende sauna’s en een gezellige bar. Na aankomst kun je lekker ontspannen en bijkomen van de reis. 

Tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt of halfpension.

winteravontuur Lapland Solon Travel winteravontuur Lapland Solon Travel

Dag 2 Huskysafari

Na een heerlijk ontbijt staat er een huskysafari op het programma vandaag. Als je aankomt bij de huskyboerderij, zul je zien dat de husky’s vrolijk en kwispelend op je staan te wachten. Je maakt een toffe tocht van circa 5 km door het witte landschap. Aan het einde van de tocht warm je lekker op met warme bessensap terwijl de gids interessante verhalen vertelt over deze prachtige dieren. De rest van de dag is ter vrije besteding. 


❄ Avond optioneel: noorderlicht sneeuwschoenwandeling. Loop in het donker met sneeuwschoenen door het stille bos en speur de hemel af naar de Auora Borealis, oftewel het noorderlicht! De besneeuwde omgeving ziet er in het donker heel anders uit en dit zorgt voor een mystiek sfeertje. 

Dag 3 Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij

Stap in de ochtend op je sneeuwscooter en rijd dwars door de besneeuwde landschappen naar een rendierboerderij. Geniet van de prachtige uitzichten en van de sensatie van het rijden op een sneeuwscooter. De idyllische rendierboerderij is ongeveer halverwege de tocht en hier vertellen ze je meer over het leven bij de traditioneel rendierhouderij. Uiteraard mag een tochtje niet ontbreken en gedurende 2 kilometer leer je hoe je de rendierslee moet besturen. Na afloop warm je gezellig op bij het kampvuur met een warme drank en een lekkere snack. In de middag ben je weer terug in Ylläs.

Dag 4 Sneeuwscootertocht en ijsvissen

Nu je het sneeuwscooteren onder de knie hebt, is het tijd voor nog een tochtje. Daarnaast ga je nog één van de favoriete activiteiten van de Finnen doen, namelijk ijsvissen. Je rijdt naar een bevroren meer en daar boor je vervolgens een gat in het ijs om te kunnen vissen. Het ijs kan soms wel een meter dik zijn! Ik ben benieuwd of je een lekker poolvisje aan de haak weet te slaan. Zo niet, dan zijn er gelukkig ook broodjes mee voor de lunch.

Dag 5 sneeuwschoenwandeling

Als je weer een lekker ontbijt achter je kiezen hebt, is het tijd om in beweging te komen. Vandaag staat een sneeuwschoenwandeling op het programma. Gedurende circa 3 uur ontdek je de stilte en magie van het adembenemende Finse sneeuwlandschap. De sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je eenvoudig door de sneeuw kan lopen. Wel zo prettig! De tocht is onder leiding van een gids en daardoor kom je leuke dingen over de omgeving te weten. Heb je ook vandaag weer zin om op een sneeuwscooter te kruipen? Boek dan de optionele noorderlicht sneeuwscootersafari bij voor in de avond. 

 

❄ Avond optioneel: noorderlicht sneeuwscootersafari. Tijdens deze avondsafari ga je op zoek naar het noorderlicht. Op een sneeuwscooter maak je een tocht door het schitterende landschap. En dit keer is het echt schitterend, want door de koplampen van je sneeuwscooter lijkt het alsof de sneeuw is bedekt met duizenden kristallen. Je rijdt naar een afgelegen plek zodat je geen last hebt van eventuele lichtvervuiling. Hier is de kans het grootst op het dansende groene spektakel te zien. Tijdens de pauze geniet je van een warm drankje en snack rondom het kampvuur. 

Dag 6 Overnachting in ijssuite

Overdag heb je ter vrije besteding. Aan het begin van de avond vertrek je per bus naar een uniek hotel waar je de nacht doorbrengt. Deze plek is heel bijzonder en bestaat uit een restaurant, bar, lobby, ijsrestaurant, ijsbar en diverse ijssuites. Voordat je dit coole avontuur aangaat, geniet je van een 3-gangen diner in het ijsrestaurant. Verschillende ijskunstenaars creëren vanuit het niets een ijshotel met unieke slaapkamers en in één van die kamers breng jij de nacht door. De temperatuur in de kamer is constant vijf graden onder nul, maar door de zeer goed geïsoleerde matrassen en slaapzakken met fleece-voering zal je het niet koud hebben. Verder kun je in het hoofdgebouw gebruik maken van de sauna, toilet- en douchefaciliteiten. ’s ochtends kun je genieten van een heerlijk ontbijt in het restaurant waar de temperaturen weer normaal zijn. 

Tweepersoons ijssuite op basis van halfpension.

ijshotel winteravontuur Lapland Solon Travel winteravontuur Lapland Solon Travel ijshotel

Dag 7 Dag ter vrije besteding

Vandaag kan je lekker je eigen plan trekken. Ga bijvoorbeeld skiën, snowboarden of langlaufen en ’s avonds heerlijk ontspannen in de sauna van het hotel. Ook kun je kiezen uit twee optionele excursies. 

 

❄ Ochtend optioneel: fatbikesafari. Maak een prachtige tocht door Saariselkä in het Finse landschap met een elektrische mountainbike voorzien van extra dikke banden. Hierdoor heb je goede grip in de sneeuw en glijd je niet onderuit. Tijdens de pauze onderweg krijg je een lekkere, warme versnapering. 

 

❄ Avond optioneel: noorderlicht sneeuwscootersafari. Tijdens deze avondsafari ga je op zoek naar het noorderlicht. Op een sneeuwscooter maak je een tocht door het schitterende landschap. En dit keer is het echt schitterend, want door de koplampen van je sneeuwscooter lijkt het alsof de sneeuw is bedekt met duizenden kristallen. Je rijdt naar een afgelegen plek zodat je geen last hebt van eventuele lichtvervuiling. Hier is de kans het grootst op het dansende groene spektakel te zien. Tijdens de pauze geniet je van een warm drankje en snack rondom het kampvuur. 

Dag 7 Ylläs - Amsterdam/Brussel

Jouw 8-daagse winteravontuur in Lapland zit erop! Vanuit de accommodatie word je met een transfer naar de luchthaven van Kittilä gebracht voor de vlucht terug naar Amsterdam of Brussel. 

Hier mag je op rekenen!

✓  Verblijf in comfortabel hotel met uitstekende faciliteiten op basis van logies en ontbijt of halfpension
✓  Veel activiteiten en excursies zijn inbegrepen 
✓  Sjees door de sneeuw met de huskysafari
✓  Bezoek een rendierboerderij in combinatie met een sneeuwscootertocht 
✓  Ga ijsvissen en sneeuwscooteren
✓  Maak een sneeuwschoenwandeling
✓  Overnacht in een ijshotel
✓  Engelssprekende gids en thermokleding tijdens activiteiten
✓  Persoonlijk contact met reisspecialist 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Ter plaatse krijg je te horen wat de exacte dag van de genoemde excursies zal zijn.

8 dagen - winteravontuur inclusief vlucht, verblijf en veel activiteiten

Ylläs, Lapland

Vertrek enkel op zondag van 31 december 2023 tot en met 3 maart 2024

Prijs op aanvraag

winteravontuur Lapland Solon Travel
winteravontuur Lapland Solon Travel
winteravontuur Lapland Solon Travel
winteravontuur Lapland Solon Travel
winteravontuur Lapland Solon Travel
winteravontuur Lapland Solon Travel
Winterreis winteravontuur Lapland vakantie Solon Travel
winteravontuur Lapland Solon Travel

Deze reis aanvragen

Leuk! Stuur mij een bericht via onderstaand contactformulier. Heb je nog vragen over deze reis? Stel ze gerust.

Don't be shy

Say Hi!

Neem gerust contact met mij op
en we bekijken waarmee ik je kan helpen.

    Solon Travel Lonne Rijvers reisagent ZRA reisadvies maatwerk vakantie